QR-Code für die aktuelle URL

Event ID: 22487

LUM GmbH Justus-von-Liebig-Str. 3 12489 Berlin, Deutschland http://www.lum-gmbh.com
Ansprechpartner:in

Webinar series: Analytical characterization of starch

Part 1: Investigation of suspensions and pastes

Monday, 28 February, 2022
8 am (local Berlin time)
4:30 pm (local Berlin time)

This webinar series is aimed at users of starches in the food, paper and textile industries and provides valuable information for formulators using other polysaccharides for emulsions, suspensions, pastes and as adhesives.

In this first (free) 20-minute webinar, we will use the properties and applications of starch to discuss the potential use of LUM meters for particle characterization, directly determining suspension stability, and economically and fast determining the adhesive strength of dried starch on surfaces.
Case Studies:
-Sedimentation behavior of suspensions in the Earth's gravitational field & under accelerated conditions
-Influence of impurities on starch paste
- Adhesion of dried starch paste on various surfaces.
The speaker will then be available live to answer your questions.

Teaser video: https://www.youtube.com/watch?v=lUCh_tcAZ-A

28 February 2022, 08:00 am (UTC +1)
Register here for free >>

28 February 2022, 04:30 pm (UTC+1)
Register here for free >>

Analytical characterization of starch
Part 2: Starch as emulsion stabilizer

Wednesday, 2 March, 2022
8 am (local Berlin time)
4:30 pm (local Berlin time)

This webinar series is aimed at users of starches in the food, paper and textile industries and provides valuable information for formulators using other polysaccharides for emulsions, suspensions, pastes and as adhesives.

In the second (free) 17-minute webinar we will focus on viscosity building starches and lipophilic starches and their use as emulsion stabilizers.
Examples of literature discussed are:
-Coconut milk stabilized with starch and corn kernels
-hydrophobically modified starch as an emulsion stabilizer
-the emulsifying properties of modified pea and corn starch.
The speaker will then be available live to answer your questions.

Teaser video: https://www.youtube.com/watch?v=iG9dVk2-QMA

2 March 2022, 08:00 am (UTC+1)
Register here for free >>

2 March 2022, 04:30 pm (UTC+1)
Register here for free >>

Ansprechpartner:in

Dr. Arnold Uhl ()

Für die oben stehenden Stories, das angezeigte Event bzw. das Stellenangebot sowie für das angezeigte Bild- und Tonmaterial ist allein der jeweils angegebene Herausgeber (siehe Firmeninfo bei Klick auf Bild/Titel oder Firmeninfo rechte Spalte) verantwortlich. Dieser ist in der Regel auch Urheber der Texte sowie der angehängten Bild-, Ton- und Informationsmaterialien. Die Nutzung von hier veröffentlichten Informationen zur Eigeninformation und redaktionellen Weiterverarbeitung ist in der Regel kostenfrei. Bitte klären Sie vor einer Weiterverwendung urheberrechtliche Fragen mit dem angegebenen Herausgeber. Bei Veröffentlichung senden Sie bitte ein Belegexemplar an service@pressebox.de.
Wichtiger Hinweis:

Eine systematische Speicherung dieser Daten sowie die Verwendung auch von Teilen dieses Datenbankwerks sind nur mit schriftlicher Genehmigung durch die unn | UNITED NEWS NETWORK GmbH gestattet.

unn | UNITED NEWS NETWORK GmbH 2002–2024, Alle Rechte vorbehalten

Für die oben stehenden Stories, das angezeigte Event bzw. das Stellenangebot sowie für das angezeigte Bild- und Tonmaterial ist allein der jeweils angegebene Herausgeber (siehe Firmeninfo bei Klick auf Bild/Titel oder Firmeninfo rechte Spalte) verantwortlich. Dieser ist in der Regel auch Urheber der Texte sowie der angehängten Bild-, Ton- und Informationsmaterialien. Die Nutzung von hier veröffentlichten Informationen zur Eigeninformation und redaktionellen Weiterverarbeitung ist in der Regel kostenfrei. Bitte klären Sie vor einer Weiterverwendung urheberrechtliche Fragen mit dem angegebenen Herausgeber. Bei Veröffentlichung senden Sie bitte ein Belegexemplar an service@pressebox.de.